Samen met onze 40 zustercoöperaties van om | nieuwe energie zijn we verkozen tot groenste energieleverancier van Nederland! We krijgen een rapportcijfer 10 van de Consumentenbond, Greenpeace Nederland, Natuur & Milieu en Wise.

Dit is een beloning voor de inspanningen van alle leden van om | nieuwe energie. Samen laten we zien dat het anders kan. De energietransitie is niet voor de dag van morgen. Wij doen het vandaag. En als burgers organiseren we dat met inspraak en zonder winstoogmerk. Dat houdt onze tarieven ook laag.

Door jouw keuze voor coöperatieve energie kan Amsterdam Energie investeren in meer lokale, duurzame opwek van energie. Zoals bijvoorbeeld ons nieuwste project in Amsterdam-West. Daar hebben we afspraken gemaakt met 5 VvE voor het plaatsen van zo’n 750 zonnepanelen. Een van de grooste zonnedaken van de stad. Een project dat laat zien dat we als coöperatie echt impact kunnen maken.

In het jaarlijks terugkerende onafhankelijke stroomonderzoek vergelijken de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE alle energieleveranciers op hun investeringen, inkoop en levering van energie. om | nieuwe energie kreeg dit jaar, voor de vijfde keer op rij, de maximale score.

Het hele onderzoek is hier terug te vinden: https://wisenederland.nl/sites/default/files/images/WISE_ODNS_rapport_A4_2019.pdf