Op 12 juni was Amsterdam Energie te gast bij de Kleiburg Pop-Up voor onze ledenvergadering. Daar hebben de leden Bouwe Olij gekozen tot de nieuwe voorzitter van de coöperatie. Tevens werd er afscheid genomen van Maarten van Poelgeest. Bouwe wil graag bijdragen aan de verdere groei van de coöperatie: “Ik bewonder het initiatief van Amsterdam Energie om samen baas te zijn van je eigen energie. Ik wil dat de coöperatie uitgroeit tot een bekende en betrouwbare speler in de Amsterdamse energiemarkt én in het debat over de verduurzaming van onze stad”. 

Bouwe is een geboren en getogen Amsterdammer. Hij was eerder voor de PvdA stadsdeelvoorzitter van de stadsdelen De Pijp en Oud-West en gemeenteraadslid. Later realiseerde hij als directeur van de Scheepsbouwloods op het NDSM-terrein niet alleen de renovatie van de loods, maar zorgde hij ook dat er 1400 zonnepanelen op het dak werden gelegd. Inmiddels is Bouwe gepensioneerd en heeft hij de handen vrij om voor de Amsterdamse Energie Coöperatie aan de slag te gaan. 

Maarten van Poelgeest droeg na 4 jaar het stokje over. Tijdens zijn voorzitterschap had Maarten onder andere een belangrijke rol in de onderhandelingen met Eneco over Havenwind. Hoewel hij terugtreedt als voorzitter blijft hij uiteraard lid van de coöperatie en beschikbaar voor advies en ondersteuning. En die belofte loste hij op de vergadering gelijk in. Maarten gaf een presentatie over de toekomst voor wooncoöperaties in ons land. Een relatief onbekende woonvorm in Nederland, maar wel eentje met potentie in de huidige overspannen woningmarkt.