Amsterdamse energie
Zo werkt het
Als lid van Amsterdam Energie ben je baas van onze coöperatie en beslis je mee in welke lokale, duurzame projecten de winst geïnvesteerd wordt. Bijvoorbeeld in een biovergister die lokaal gas opwekt, zonnepanelen op het dak van een bouwmarkt of een windmolen in de haven.

Wil jij ook in een zelfvoorzienende, duurzame stad wonen? Wil je voor een lage prijs energie ontvangen en tegelijkertijd investeren in mooie projecten? Word dan nu BAAS van Amsterdam Energie! Samen voor een groen, duurzaam Amsterdam.

 

In het kort

  • Samen zijn we baas over onze eigen energiecoöperatie.
  • Samen zijn we onafhankelijk van grote energiemaatschappijen.
  • Samen kopen we onze energie in, zodat we precies weten waar het vandaan komt.
  • Samen beslissen we over de winstbesteding.
  • Samen investeren we in lokale, duurzame projecten, die je ook zelf kunt aandragen.

 

Amsterdam Energie = om

Amsterdam Energie werkt nauw samen met om, die ook optreedt als officiële energieleverancier. Je aanmelding verloopt ook via de site van om.

 

Waar kom je stroom vandaag?

Amsterdam Energie biedt drie verschillende stroomproducten aan, zodat we precies weten waar de stroom vandaan komt. Nieuwe leden van Amsterdam Energie krijgen de keuze uit:

  1. Amsterdamse Biomassastroom, ingekocht bij het Afval Energiebedrijf Amsterdam (AEB). Echte duurzame stroom gemaakt van het afval dat in Amsterdam wordt ingezameld (van jou en mij dus).
  2. Kennemerwind Stroom, ingekocht van een aantal kleine windmolens die in eigendom zijn van de Coöperatieve Windenergie Vereniging Kennemerwind.
  3. Nieuw en Meerstroom, ingekocht van een aantal zonnepanelen daken van de Stichting Nieuw & Meer.

 

Voor meer info over onze producten, klik hier.