Coöperatieve windmolens
Windenergie

Windenergie is een enorm krachtige bron van duurzame energie. Om de energieproductie van één moderne windturbine te evenaren, moet je tot wel 30.000 zonnepanelen plaatsen. Wil je een beetje vaart te maken met de overgang naar duurzame energie dan kun je niet om wind heen. Wind is momenteel de schoonste, goedkoopste en veiligste manier om de CO2-uitstoot te verminderen.

Na een jarenlang moratorium zijn er eindelijk weer kansen voor nieuwe windmolens rondom Amsterdam. Juist bij windenergie bewijst de coöperatieve aanpak zijn waarde. Windmolens staan in de openbare ruimte. De opbrengsten van windmolens moeten ten goede komen aan de afnemers van de stroom én de omwonenden. Dat is waar Amsterdam Energie zich voor inzet. Dat doen we niet alleen. We hebben onze krachten gebundeld met andere Amsterdamse energiecoöperaties in de coalitie Amsterdam Wind. Samen willen wij nieuwe coöperatieve windmolens van en voor Amsterdammers realiseren.

Amsterdamse windenergie uit de haven

 

Het is gelukt om samen met om | nieuwe energie een inkoopcontract te sluiten met het Windmolenpark Ruigoord BV in de Amsterdamse haven. Dit windpark (dat in eigendom is van het Havenbedrijf Amsterdam en Eneco) biedt ons een deel van de stroom aan die wij onder eigen naam kunnen verkopen aan de stad. De hoeveelheid stroom is goed voor 4000 nieuwe particuliere klanten. Verder is de toezegging gedaan dat bij nieuwe windmolenparken in het havengebied het Havenbedrijf gaat onderzoeken op welke wijze bewoners van Amsterdam kunnen investeren in een eigen windmolen.

 

Wil je ook echt groene energie thuis geleverd krijgen? Meld je dan aan: