Stem op ons zonnige plan voor West Begroot

Ons plan voor meer coöperatieve zonnepanelen zit in de laatste ronde van West Begroot. Tot en met 9 februari kunnen alle inwoners van West boven de 12 jaar met hun eigen stemcode op ons plan stemmen. Wij maken kans op budget om samen met de inwoners van West veel meer coöperatieve zonnedaken in het stadsdeel te realiseren.

Help jij mee met onze campagne? Dat kan heel eenvoudig :

  • Vertel al je familie, vrienden en buren in West over ons mooie plan;
  • Like en deel onze sociale media berichten over de verkiezing;
  • En vergeet natuurlijk niet zelf te stemmen!

Amsterdamse Energie voor de buurt

Wie een satellietfoto van West bekijkt, ziet heel veel lege daken. Waarom liggen er nog geen zonnepanelen op die daken? Daken van flats, kantoren en sporthallen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzamer West. Tegelijkertijd willen veel Amsterdammers zonnepanelen, maar weten ze vaak niet hoe, en lopen ze tegen praktische muren op. Wij, de leden van de Amsterdamse Energie Coöperatie, bieden daar de oplossing voor.

Zo werkt het

De leden van Amsterdam Energie produceren samen hun eigen Amsterdamse, groene stroom. Dat doen we onder andere met zonnepanelen op grote daken. Iedereen kan zich aansluiten bij de coöperatie, groene energie afnemen en nieuwe plannen indienen.

We hebben al twee daken met zonnepanelen in de stad: eentje op metrostation Reigersbos en eentje op het dak van het Student Hotel aan de Wibautstraat. Ons nieuwste Zonstation, met ruim 750 panelen aan de Marcantilaan, is nu in ontwikkeling. Maar het moeten er nog veel meer worden! En daar hebben we de hulp van de bewoners van West bij nodig.

Wij willen de bewoners van West uitnodigen geschikte daken voor zonnepanelen te scouten. Vervolgens neemt Amsterdam Energie de ontwikkeling van dat dak voor haar rekening: vanaf de afspraken met de eigenaar van het dak, de installatie van de zonnepanelen, tot het onderhoud. En wie wil, kan vervolgens zorgenvrij zonnepanelen kopen en direct eigen groene stroom afnemen.

Energie voor de buurt

Als de panelen eenmaal liggen gaat een deel van de opbrengsten naar een jaarlijks event waar buurtbewoners bij elkaar komen, samen kunnen genieten van de opbrengsten van de zonne-energie en nieuwe plannen kunnen smeden voor het verduurzamen van hun buurt.