Zon op je eigen VvE

Veel Amsterdamse Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) zoeken naar mogelijkheden om te verduurzamen. Zonnepanelen zijn dan een voor de hand liggende keuze. Ze vragen immers een beperkte investering, bieden rendement, en produceren gemakkelijk 25 jaar lang stroom. Maar de realisatie van een zonnedak door een VvE is niet gemakkelijk. De aanpak van Amsterdam Energie biedt uitkomst.

Op deze pagina zetten we kort onze aanpak uiteen en vind je de uitgebreide brochure voor VvE. Wil je graag meer informatie voor jouw specifieke VvE? Vul dan het contactformulier onderaan deze pagina in.

De aanpak van Amsterdam Energie

Onze aanpak is gericht op het ontzorgen van VvE’s en heeft de volgende voordelen:

  • Geen investering vanuit de VvE
  • Leden van de VvE zijn vrij om mee te doen
  • Eigen stroom kan thuis geleverd worden
  • Amsterdam Energie zorgt voor installatie en beheer

Onze ZonStations

Amsterdam Energie heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van zonnedaken. We hebben 3 ZonStations in de stad. Een op het metrostation Reigersbos, een op het Student Hotel in Oost en ons derde ZonStation aan de Marcantilaan in West. ZonStation 3 is een samenwerking met 5 VvE’s en wooncorporatie Ymere. Daar is ruimte voor circa 750 panelen, waarvan er 400 inmiddels gelegd zijn. Daarmee is het een van de grootste zonnedaken van Amsterdam!

Je leest meer over onze ZonStations hier.

 

Postcoderoosregeling

Voor het realiseren van zonnedaken voor VvE’s maakt Amsterdam Energie gebruikt van de postcoderoosregeling (PCR). Volgens de PCR krijgen deelnemers gegarandeerd 15 jaar korting op hun energiebelasting. Daarnaast ontvangen deelnemers een vergoeding voor de stroom opgewekt door hun zonnepanelen.

De PCR in zijn huidige vorm wordt waarschijnlijk vanaf volgend jaar aangepast. Nog tot eind van dit jaar kunnen projecten worden aangemeld, waarbij gegarandeerd 15 jaar gebruik kan worden gemaakt van het belastingvoordeel. Of de PCR wordt gewijzigd of helemaal wordt vervangen door een andere regeling is nog niet bekend.

 

Brochure Zon op je eigen VvE
In onze brochure voor VvE’s vind je een uitgebreide uitleg over onze aanpak, antwoord op de meest gestelde vragen en een voorbeeld businesscase. Download de brochure hier:

 

Contactformulier
Wil je graag meer informatie voor jouw specifieke VvE? Of heb je een vraag over onze aanpak? Vul dan het onderstaande formulier in.